Logt u voor de eerste keer in op de nieuwe website? Lees hier de instructies. U kunt ook een bestelling plaatsen zonder in te loggen.
skip to Main Content

Met alle zorgverzekeraars hebben wij een contract.  De tracheostoma hulpmiddelen vallen onder de basis verzekering en worden dus vergoed. In 2021 heeft zorgverzekeraar CZ een aantal extra voorwaarden. Als u bij CZ verzekerd bent kunt u bij ”lees verder” zien om welke voorwaarden het gaat.

 

Vergoeding Tracheostoma hulpmiddelen in 2021

De medische hulpmiddelen die u voor de verzorging en bescherming van uw halsstoma nodig heeft vallen onder de basisverzekering en worden vergoed. Het eigen risico is ook in 2021 € 385,-. Dit houdt in dat u de eerste € 385,- die u aan zorgkosten maakt (bijvoorbeeld voor ziekenhuisbezoek, medicijnen, hulpmiddelen) zelf moet betalen. Daarna vergoedt de zorgverzekering de kosten.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden niet alle producten. Dat is afgesproken in de contracten die ze afsluiten met de leveranciers.

In 2021 heeft Zorgverzekeraar CZ een aantal extra voorwaarden. Er geldt een vergoeding per jaar voor:

  • stoffen stomabeschermers zoals tergalbeffen, rolkragen, sjaaltjes enz. van maximaal € 60,00 per verzekerde per kalenderjaar. Er kan toestemming gevraagd worden voor vergoeding boven dit maximum als de medisch adviseur van CZ hiermee akkoord gaat.

Alleen voor de Buchanan geldt dat als verzekerde geen HME’s gebruikt het budgetplafond opgerekt kan worden tot maximaal 120 stuks per verzekerde per kalenderjaar. Dit geldt niet voor alle andere sjaals en befjes.

  • maximaal 2 douchebeschermers per verzekerde per kalenderjaar;
  • maximaal 1 (knie) pincet per verzekerde per 5 kalenderjaren;
  • maximaal 1 Stomalampje per verzekerde per kalenderjaar;
  • maximaal 300 ml (zoete) olie per verzekerde per kalenderjaar; (3 flesjes)
  • een complete noodset vergoeden zij niet, alleen onderdelen daarvan.

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis heeft in 2021 de levering van medische hulpmiddelen uitbesteed aan medisch speciaal zaken. Dit geldt niet voor tracheostomahulpmiddelen. Deze kunt u nog gewoon bestellen bij De 2e Stemwinkel.

Neemt u bij vragen of onduidelijkheden contact op met ons of met uw zorgverzekeraar.

 

 

Back To Top