Logt u voor de eerste keer in op de nieuwe website? Lees hier de instructies. U kunt ook een bestelling plaatsen zonder in te loggen.
skip to Main Content

Op 1 mei 2012 is De 2e Stemwinkel als zelfstandige B.V. van start gegaan. Dit betekent dat de winkel inmiddels alweer 10 jaar bestaat in de huidige vorm. De enige aandeelhouder is de Patiëntenvereniging Hoofd-Hals. De opbrengsten uit de winkel komen ten goede aan de PVHH. Daarmee kunnen activiteiten worden ontwikkeld ter ondersteuning van mensen geraakt door hoofd-halstumoren.

Voor de nieuwe leden onder ons hieronder een korte uitleg over de geschiedenis en het ontstaan van De 2e Stemwinkel en de relatie met de PVHH.

Historie

Ooit startte één van de leden van de Patiëntenvereniging NSvG (Nederlandse Stichting voor Gelaryngectomeerden) vanuit een zolderkamertje met de verkoop van beschermingsmateriaal voor tracheostoma. Na de oprichting van het Service- en Infocentrum is dat initiatief ondergebracht bij de NSvG en werd vanuit het Infocentrum van de NSvG tal van hulpmiddelen voor gelaryngectomeerden geleverd aan zowel leden als niet-leden. In de loop der jaren werden de inkomsten vanuit de winkel steeds belangrijker voor de instandhouding en continuering van de activiteiten van de NSvG.

Patiëntenvereniging NSvG

De Nederlandse Stichting voor Gelaryngectomeerden (NSvG) is opgericht op 10 april 1964. In het jaar 2002 is op 22 augustus de Stichting omgezet in de Patiëntenvereniging NSvG. De vereniging heeft als doel het bevorderen van een zo gunstig mogelijke lichamelijke, psychische en sociale conditie van de gelaryngectomeerden. Daarin is onder andere begrepen het begunstigen van hun sociale revalidatie en aanpassing. In de statuten is als één van de doelen opgenomen de exploitatie van een Info- en Servicecentrum, belast met het geven van voorlichting en de verkoop van hulpmiddelen voor gelaryngectomeerden en de afhandeling daarvan.

De Patiëntenvereniging HOOFD-HALS (PVHH) is per 1 mei 2016 ontstaan uit een fusie tussen Patiëntenvereniging NSvG en Stichting Klankbord. De PVHH behartigt de belangen van alle mensen geraakt door alle vormen van hoofd-halskanker: keelkanker, lipkanker, mondkanker, neuskanker, speekselklierkanker, strottenhoofdkanker en tongkanker.

Kent u de winkel nog niet? Neem eens een kijkje op de website van De 2e Stemwinkel. De medewerkers Marga, Geralda en Robert staan u graag te woord.

Back To Top