Logt u voor de eerste keer in op de nieuwe website? Lees hier de instructies. U kunt ook een bestelling plaatsen zonder in te loggen.
skip to Main Content

De 2e Stemwinkel levert zelf geen medische voeding.

Om het u gemakkelijk te maken kunt u hier via Sorgente informatie verkrijgen en zonodig bestellen.

Zij kunnen u ondersteunen en adviseren bij het maken van een keuze, het plaatsen van een bestelling en bij het in gebruiknemen van deze producten.

Sorgente levert op voorschrift van een arts of diëtiste drinkvoeding en sondevoeding.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Sorgente.

Naar de Sorgente webshop voor drinkvoeding.

Naar de Sorgente webshop voor sondevoeding.

 

Wat is medische voeding? 

Medische voeding (dieetvoeding voor medisch gebruik) is speciaal samengestelde voeding, zoals drinkvoeding of sondevoeding, die door een diëtist of arts wordt geadviseerd om te gebruiken. Medische voeding is nodig bij mensen die vanwege een bepaalde ziekte, allergie, ondervoeding of een operatie niet meer op de normale manier voeding tot zich kunnen nemen.

Waarom medische voeding?

Medische voeding bevat voedingsstoffen, zoals extra energie, eiwitten, vetten, vitamines en mineralen, die het lichaam dagelijks nodig heeft om goed te functioneren. Medische voeding helpt bij het herstellen van de balans tussen de behoefte en voldoende inname van voedingsstoffen. Het doel van medische voeding is het leveren van een bijdrage aan het herstel bij ziekte, het voorkomen van complicaties en aan de kwaliteit van leven.

Ondersteuning bij gebruik medische voeding

Er zijn veel verschillende soorten medische voedingen. Op basis van de voedingsbehoefte wordt door de diëtist of arts de juiste medische voeding voorgeschreven. Medische voeding wordt gebruikt in het ziekenhuis of verzorgingstehuis, maar kan ook thuis worden gebruikt. Indien dit laatste het geval is, biedt Sorgente in afstemming met de diëtist of arts persoonlijke ondersteuning bij het gebruik van medische voeding en levert de benodigde producten en materialen zo snel mogelijk aan huis. Indien medische voeding wordt geadviseerd door een diëtist of arts dan kan dit voor vergoeding in aanmerking komen.

Back To Top